Turnir društvenih igara domova za odrasle osobe 2023. - Dom Ljeskovica

Turnir društvenih igara domova za odrasle osobe 2023.

Dana 28. rujna 2023. godine u organizaciji Doma za odrasle osobe Ljeskovica održan je Turnir društvenih igara 2023. godine domova za odrasle osobe s područja cijele lijepe naše. Budući da su korisnici naše ustanove prošle godine osvojili 1. mjesto na turniru ove vrste održanog u Bjelovaru, ove godine upriličili smo domaćinski turnir u Domu u Ljeskovici.

Turnir je održan u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu.

Natjecalo se u 7 društvenih i sportskih disciplina i to: belotu, dominu, pikadu, tenisu, šahu, kuglanju (viseća kuglana) i igri „Čovječe ne ljuti se“.

Na turniru su sudjelovale ekipe korisnika iz 18 domova i to iz 13 županija:
Iz županije Istarske – Dom Motovun, iz Primorsko-goranske Dom Turnić, iz Zadarske županije Dom Sv. Frane Zadar, iz Sisačko-moslavačke – Dom Petrinja, iz županije Zagrebačke – Dom Zagreb, Dom Skupnjak i Centar za rehabilitaciju Stančić, iz županije Krapinsko-zagorske – Dom Lobor Grad i Dom Bidružica, iz županijeVaraždinske – Dom Jalžabet i Bistričak, iz županije Međimurske – Dom Kotoriba i Orehovica, iz županije Bjelovarsko-bilogorske – Dom Bjelovar, iz županije Virovitičko-podravske – Dom Borova, iz Osječko-baranjske – Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i Ti – Osijek, iz županije Vukovarsko-srijemske – Dom Nuštar, te iz Požeško-slavonske, domaćin Dom Ljeskovica.

Ravnateljica Rada Matoš okupljenima je uputila pozdravne riječi dobrodošlice svim gostima, korisnicima i zaposlenicima ustanova i istakla kako je posebno obradovana i ponosna na ovoliki broj prisutnih sudionika ove manifestacije.

Poželjela je svim natjecateljima prije svega ugodno druženje, uspješno natjecanje sa željom da svojim kućama ponesu dobre dojmove i uspomene iz naše lijepe slavonske sredine.

Nakon toga, prigodnim riječima obratio se i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Izrazio je svoje čestitke ravnateljici na organizaciji ovog turnira društvenih igara, korisnicima naše ustanove na prošlogodišnjem osvojenom 1. mjestu, te poželio svim natjecateljima ugodno druženje i uspjeha u natjecanju,

Turnir je otvoren uz skladbu „Nismo mi to“ za koju je tekst napisao Mario Šutić, radni terapeut u Domu Ljeskovica, a uglazbio ju Damir Devčić, asistent u organiziranom stanovanju u Požegi.

Nakon zanimljivih i uzbudljivih natjecanja pobjednički pehar pripao je Domu Orehovica sa 28 osvojenih bodova. 2. mjesto osvojio je Dom Bjelovar s 24 boda i 3. mjesto Dom Skupnjak sa 21 osvojenim bodom. Svim ekipama koje su ponešto osvojile dodijeljene su diplome i medalje, a svim ostalim sudionicima zahvalnice.

Još jednom ravnateljica je zahvalila svima koji su odvojili svoje vrijeme da bi došli na ovo događanje kao i zaposlenicima Doma Ljeskovica koji su svojim radom doprinijeli organizaciji ovog turnira.

Druženje se nastavilo na zajedničkom ručku u Sali Lukas u Čaglinu.

Radujemo se sljedećem ovakvom turniru dogodine u domu domaćinu Orehovici.

Back to top