Nogometni turnir Ljeskovica 2019. - Dom Ljeskovica

Dom za odrasle osobe Ljeskovica bio je organizator 13. Državnog nogometnog turnira 26.09.2019. godine. Prigodan doček nogometnih ekipa domova bio je u Domu u Ljeskovici, Nova Ljeskovica, Josipa Kneževića 41, od 09,30 sati, a nogometni turnir je započeo u 10,30 sati u športskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu.

Cilj natjecanja bio je poticanje sportskog duha među osobama s mentalnim poteškoćama, njihovo zajedničko druženje te razmjena iskustava radnika i korisnika usluga domova za odrasle osobe.

Dom za odrasle osobe Ljeskovica, organizator ovogodišnjeg nogometnog turnira ujedno je i dvanaest godina državni prvak ovog natjecanja. Na turniru su sudjelovale nogometne ekipe Domova: Dom za odrasle osobe Sv.Nedelja, Dom za odrasle osobe Bidružica, Dom za odrasle osobe Lobor – grad, Dom za odrasle osobe Borova, Dom za odrasle osobe Bjelovar, Dom za odrasle osobe Orehovica, Dom za odrasle osobe Ljeskovica i Centar za pružanje usluga u zajednici „Ja kao i Ti“.

Nakon odigranih grupnih faza natjecanja, za treće mjesto igrali su Dom za odrasle osobe Borova i Dom za odrasle osobe Sv. Nedjelja, treće mjesto osvojili su nogometaši Doma Borova. Utakmica za prvo mjesto igrali su Dom za odrasle osobe Ljeskovica i Centar za pružanje usluga u zajednici „Ja kao i Ti“, nakon velike borbe na terenu i neriješenog rezultata na kraju utakmice, prionuli su izvođenju kaznenih udaraca iz kojih su pobjedu odnijeli nogometaši Centra za pružanje usluga u zajednici „Ja kao i Ti“. Dugogodišnji prvaci nogometaši Doma za odrasle osobe Ljeskovica osvojili su drugo mjesto.

Nakon odigranog turnira slijedilo je proglašenje pobjednika, nagrađivanje sudionika i uručivanje zahvalnica, medalja i pehara. Druženje korisnika uz prigodan ručak nastavilo se u restoranu doma u Ljeskovici.

Zahvaljujemo se svim Domovima na sudjelovanju na ovogodišnjem turniru i čestitamo novim pobjednicima Centru za pružanje usluga u zajednici „Ja kao i Ti“.

 

Back to top