DOMOPLES 2022. godine - Dom Ljeskovica

Domoples 2022. godine

Dana 30. lipnja 2022. godine Dom za odrasle osobe Ljeskovica tradicionalno je sudjelovao na 13. natjecanju u plesu za osobe smještene u Domovima za odrasle osobe koje se održalo u Društvenom domu općine Lobor, a u kojem su učestvovali predstavnici trinaest Domova za odrasle osobe iz Varaždinske, Primorsko- goranske, Bjelovarsko – bilogorske, Vukovarsko- srijemske, Osječko – baranjske, Međimurske, Istarske, Požeško- slavonske, Zadarske, Virovitičko- podravske te Krapinsko – zagorske županije i Grada Zagreba.

Dom za odrasle osobe Ljeskovica predstavili su Suzana Didović i Nikola Horn.

Pobjednici ovogodišnjeg Domoplesa u zadanoj kategoriji plesa – twist su plesni par iz Doma za odrasle osobe Zagreb, podružnica Mirkovec, a koji će ujedno biti domaćin idućeg 14. Domolesa u 2023. godini.

Prije samog natjecateljskog dijela goste i natjecatelje pozdravila je ravnateljica Doma Lobor – grad Darinka Sviben, istaknuvši terapijsku ulogu plesa, a koji se prilagođava mogućnostima smještenih osoba u našim ustanovama, istaknuvši dobrobiti plesa koji poboljšava raspoloženje, uz fizičku i mentalnu aktivnost podrazumijeva i socijalnu interakciju, te smanjuje rizik on nastanka demencije kod starijih osoba.

Nakon završenog natjecanja gosti i domaćini nastavili su s ugodnim druženjem.

Back to top