DAN OBITELJI - Dom Ljeskovica

Priprema za Dan obitelji

DAN OBITELJI – 20. svibnja 2023. godine

Prigodnim programom, kojemu je prethodilo svečano euharistijsko slavlje, u Domu za odrasle osobe Ljeskovica obilježen je Dan obitelji u sklopu kojeg se već tradicionalno slavi zajedništvo tamošnjih korisnika i njihovih najbližih, roditelja, braće, sestara te bližnje rodbine.

Nakon misnog slavlja kojeg je predvodio čaglinski župnik vlč. Milan Klobučar sve nazočne je pozdravila ravnateljica Doma za odrasle osobe Ljeskovica Rada Matoš i svima poželjela dobrodošlicu. – I ove godine smo se tradicionalno okupili da bismo prigodnim programom i svetom misom svečano obilježili Dan obitelji. Danas slavimo zajedništvo naših korisnika i njihovih najbližih – članova  obitelji, onima sa kojima se uče prvi koraci, uz koje se raste, s kojima se plače i raduje, koji pružaju zaštitu, ali od kojih se nažalost radi bolesti moraju i razdvojiti. Na današnji dan naša ustanova broji 284 korisnika od kojih je na smještaju u domu 264 i 20 korisnika izmještenim u organizirano stanovanje. O svima se ukupno brine trenutno 134 zaposlenika – rekla je na početku obraćanja ravnateljica Matoš i nastavila da je usprkos promjenama, ekonomskim poteškoćama, otuđenosti u društvu, obitelj nam i dalje na „prvom“ mjestu u kojemu je izražen osjećaj pripadnosti i međusobna briga jedne za druge, jaka povezanost među članovima, kao i osjećaj sigurnosti unutar nje.

 -Danom obitelji u srca korisnika unosimo radost radi susreta sa Vama – njihovim najmilijima. Stoga, s pravom možemo reći da je najvažniji dan u godini naših korisnika upravo ovaj današnji,  dan  za  koji se oni prigodnim programom vrijedno pripremaju, raduju, i željno iščekuju dolazak svojih najdražih Svojim  profesionalnim odnosom nastojimo stvoriti atmosferu sličnoj onoj obiteljskoj, u kojoj naši korisnici mogu izraziti svoje potrebe, želje, osjećaje, raspoloženja i biti prijatelj kada oni najviše trebaju. Još jednom vam svima veliko hvala što ste našim korisnicima danas donijeli radost i sreću na njihova lica s nadom da će  ovakvih susreta biti i tijekom godine što je moguće više – rekla je ravnateljica Matoš koristeći priliku i zahvaliti se korisnicima koji su pripremili zajedno sa zaposlenicima raznolik i bogat program – dodala je upučujući čestitke korisniku Dragi Doriću koji je predstavljao ustanovu Doma za odrasle osobe na Specijalnoj olimpijadi Hrvatske u Puli  u natjecanju u trčanju 80 m, te osvojio prvo mjesto.

– Isto tako veliko hvala i čestitke našem plesnom paru Marini Bognar i Ostoji Nikoliću koji su predstavljali našu ustanovu između 18 domova za odrasle osobe na natjecanju u plesu, odnosno Domoplesu u Zagrebu i osvojili visoko mjesto, a za nas  su pobjednici – nastavila je ravnateljica Matoš zaključujući svoje obraćanje uz citat nepoznatog autora koji kaže: „Imati se negdje vratiti, znači imati dom. Imati nekoga tko te voli, znači imati obitelj. Imati oboje – znači blagoslov”.  

Uz prigodni program korisnika i njihovih asistenata Program je vodila Mireli Lemaić, koja je pročitala svoje dvije pjesme “Putnica” i “Majka”, a u nastavku programu su nastupili učenici Osnovne škole iz Čaglina. Izvedena je i pjesma “Nismo to mi” autora Damira Devčića i Maria Šutića. Pjesmu je Damir Devčić i otpjevao. Darko Radelić je napisao pjesmu “Sveta i sretna obitelj” koju je osobno i interpretirao pred publikom. Humorističnom anegdotom iz organiziranog stanovanja izveo je “Obično-neobičan dan” predstavio se Marijan Pavličević.

Zanimljivim nastupom predstavili su se i učenici folkloraši pod vodstvom prof. Mirjane Petošić, a pjesmu “Sunce u Ljeskovici” izvela je Anita Šimuradik. Zanimljiv nastup “Sve samo ne obična nedjelja” kroz igrokaz izveli su učenici iz čaglinske škole pod vodstvom pedagoginje Ljiljane Đurčević.

Izveden je i igrokaz kroz četiri scene “Naši dani u Požegi” autora Maria Šutića koji su uz zajedničku suradnju uvježbali sudionici projekta “Mojih pet kvadrata”.

Za kraj programa valcer su otplesali Marina Bognar i Ostoja Nikolić koji su sudjelovali na “Domplesu”, natjecanju između Domova za odrasle osobe u Zagrebu. Upriličena je izložba koju su svi zainteresirani mogli pogledati.

Izvor : Autor teksta D.K. Izvor: pozega.eu

https://pozega.eu/dirljivim-susretima-obiljezen-dan-obitelji-u-domu-za-odrasle-osobe-u-ljeskovici-veliko-hvala-sto-ste-nasim-korisnicima-donijeli-radost-i-srecu-na-njihova-lica-fotogalerija/

Back to top